На Донеччині поліція склала 948 адміністративних протоколів за порушення правил карантину

Загалом за сім місяців карантину поліція Донеччини зареєструвала 7 310 подій, пов’язаних з порушенням карантинних заходів. Повідомляє поліція Донецької області.

“Складено 948 адміністративних протоколів за ст. 44-3 КУпАП «Порушення правил щодо карантину людей». На порушників накладено штрафів загальною сумою понад 320 000 гривень”, - зазначили у поліції.

Щодня Донеччину патрулюють близько 1000 співробітників поліції, одним із завдань яких є превентивна робота з населенням щодо протидії COVID-19. До складу понад 400 нарядів входять також військовослужбовці, представники ДСНС, МОЗ, Держспоживслужби і органів місцевого самоврядування.

Нагадаємо, що за порушення протиепідемічних правил передбачено також кримінальну відповідальність.

За ч. 1 ст. 325 КК України «Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням» було відкрито шість кримінальних проваджень. Одне спрямовано до суду з обвинувальним актом. Покарання за цей злочин – від штрафу до восьми років позбавлення волі.

Крім того, поліцейські перевіряють дотримання громадянами режиму самоізоляції, зокрема за допомогою єдиного державного веб-порталу електронних послуг «Дій вдома». Станом на сьогодні перевірено понад тисячу осіб, що перебувають на самоізоляції. За порушення самоізоляції до адміністративної відповідальності притягнуто 5 осіб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter .