На Донеччині виникають затримки з термінами видачі результатів ПЛР- тестувань

Лабораторії у Донецькій області, які проводять дослідження на наявність COVID-19 методом полімерної ланцюгової реакції (ПЛР),  працюють більш потужно, що дає змогу скоротити терміни видачі результатів ПЛР-тестувань.   Про це розповів заступник начальника управління – начальник відділу стратегічного розвитку охорони здоров’я та забезпечення лікарськими засобами управління організації та розвитку медичної допомоги населенню департаменту охорони здоров’я ОДА Олександр Педенко під час брифінгу з питань запобігання розповсюдженню коронавірусу на території Донецької області 4 листопада. 

«На залишках у лабораторіях на сьогодні знаходиться 2900 зразків. Кількість зразків зменшується, лабораторії працюють більш потужно. На минулому тижні було близько 5 тисяч зразків, зараз – менше ніж 3 тисячі зразків, які не протестовані.  Сподіваємося, що за тиждень-два черга у нас буде коливатися у межах кількості відібраних проб, які роблять мобільні бригади»,  -  сказав Олександр Педенко.

Мобільні бригади за минулу добу здійснили забір і доставили до лабораторій 1331 зразок.

Нагадаємо, що на кінець вересня мешканцям Донеччини доводилося чекати на результати безкоштовних ПЛР-досліджень близько 10 днів через велику завантаженість лабораторій.

В області діють дев’ять лабораторій, які проводять ПЛР-тестування на COVID-19, -  п’ять комунальних, чотири – приватні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter .