На Донеччині виявили 368 порушень правил карантину

Поліцейські перш за все проводять інформаційну роботу з громадянами, а також контролюють дотримання протиепідемічних норм. Виявлено 96 порушень карантину «вихідного дня» в суб’єктах господарювання та 272 фактів перебування у громадських будівлях і транспорті без маски. Повідомляє поліція Донеччини.

У суботу та неділю співробітники поліції провели понад 1700 перевірок: у торгівельно-розважальних закладах, кафе, ресторанах, інших об’єктах, роботу яких обмежено відповідно до постанови уряду.

Першочерговим завданням поліцейських було проінформувати громадян про нововведення щодо обов’язкового маскового режиму у громадських спорудах і громадському транспорті. Пріоритетом поліції залишається профілактична робота з протидії розповсюдження коронавірусу. Однак за системні порушення та відмову дотримуватися карантину після попередження правоохоронців особи притягуються до відповідальності.

Упродовж вхідних задокументовано 386 порушень карантинних обмежень. Складено 96 адміністративних протоколів відносно суб’єктів господарювання, які працювали всупереч закону. На порушників накладено санкції відповідно до ч. 1 ст. 44-3 КУпАП. Це правопорушення тягне за собою штраф від 17 до 32 тисяч гривень, у відношенні посадових осіб - від 34 до 170 тисяч гривень. Рішення щодо накладання штрафу приймає суд.

Крім того, винесено 272 постанови згідно з ч. 2 ст. 44-3 КУпАП відносно осіб, які перебували у громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту, що закривають ніс та рот. Санкція статті передбачає накладання штрафу від 170 до 255 гривень.

Поліція Донеччини закликає громадян дотримуватися карантинних обмежень заради збереження власного здоров’я. Дякуємо мешканцям, які відповідально ставляться до протиепідемічних вимог.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter .