У Дружківці відкрили центр соціально-психологічної допомоги постраждали від домашнього насильства

Центр соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, відкрили у Дружківці. Повідомляє Донецька обласна державна адміністрація.

До створеної мережі спеціалізованих служб, яка включає 4 притулки, 6 денних центрів та 13 мобільних бригад соціально-психологічної допомоги, сьогодні додається спеціалізована служба первинного соціально-психологічного консультування осіб, які постраждали від насильства. Це перша служба такого типу в Донецькій області.

Відкриття консультативної служби дасть можливість особам, постраждалим від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, отримувати професійні консультації психолога, первинну психологічну підтримку, допомогу в ефективному розв’язанні самою постраждалою особою проблем, пов’язаних з причинами насилля, а також направлення постраждалої особи у разі потреби до відповідних суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії насильству.

«Розбудова мережі спеціалізованих служб – дуже важливе завдання, оскільки статистика з домашнього насильства вражає. За 9 місяців 2021 року до суб’єктів, які здійснюють заходи з запобігання домашньому насильству, звернулось 7084 особи, що на 15% більше у порівняні з аналогічним періодом 2020 року. Це тільки ті особи, хто набрався сміливості звернутися до державних установ», - наголосила Юлія Костюніна.

Вона також зазначила, що відкриття служби первинного консультування є складовою захисту та підтримки потерпілих від домашнього насильства та насильства за ознакою статі. Цей захід демонструє, що спільні дії держави, регіональної та місцевої влади дають змогу будувати систему рівного доступу до важливих соціальних сервісів для населення.

Нагадаємо, створення служби стало можливим завдяки отриманню субвенції з державного бюджету місцевому та виділенню коштів з місцевого бюджету. Завдяки спільним зусиллям було проведено поточний ремонт приміщень, закуплено необхідне обладнання, меблі та інвентар.

За рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на створення мережі спеціалізованих служб первинного соціально-психологічного консультування осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі був проведений поточний ремонт двох кімнат та холу, придбане комп’ютерне обладнання, меблі, інвентар. Коштом місцевого бюджету проведений поточний ремонт господарського приміщення, санвузла, встановлені залізні вхідні двері в загальне приміщення.

На проведення поточних ремонтів та придбання обладнання було витрачено 652,595 тис. грн, з яких 541,802 тис. грн – кошти державного бюджету; 110,793 тис. грн – кошти місцевого бюджету.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter .