У Маріполі стартує фестиваль класичного мистецтва «Mariupol Classic»

Цими вихідними у Маріуполі стартує єдиний в Донецькому регіоні фестиваль класичного мистецтва  «Mariupol Classic». За три роки свого існування він увійшов у трійку топових мистецьких подій міста. Повідомляє міська рада.

Так, з 29 серпня по 7 вересня маріупольців запрошують насолодитися академічною та сучасною класичною музикою. Протягом тижня в місті  відбуватимуться   різні формати музичного академічного мистецтва: музика симфонічна та камерна,  хоровий спів, виступи  інструментальних ансамблів та солістів. Фестиваль проходитиме як у концертних залах, так і на локаціях просто неба.

“Серед найцікавіших подій цього року -  open air  концерти молодіжного симфонічного оркестру України YsOU  та симфонічне дійство «Ніч в опері». А  виконають його симфонічний оркестр Харківської філармонії та запрошені солісти з Національної опери, під орудою заслуженого артиста України Юрія Янко”, - повідомили у міській раді.

Цього року фестиваль також реалізується за підтримки Українського культурного фонду. В рамках статусу «Велика культурна столиця», який отримав Маріуполь. Це 10 яскравих подій, які об’єднані однією темою Діалогу.

30 серпня на Театральній площі кожен маріуполець зможе насолодитися музичною атмосферою:

19:30 - концертний виступ збірного молодіжного симфонічного оркестру України YsOU;

20:30 - Open-airпроєкт «Ніч в опері» - масштабне симфонічне дійство у поєднанні з музикою легендарного гурту «Queen».

Інші концерти пройдуть за квитками у Маріупольській камерній філармонії (пр. Металургів, 52) та у Хоральній синагозі (вул. Георгіївська,18).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter .