У Маріуполі триває капітальний ремонт дитячої амбулаторії

У Маріуполі триває капітальний ремонт дитячої амбулаторії на базі ЦПМСД №3. Вже завершені ремонтні роботи в неврологічному відділенні МТМО Здоров’я дитини та жінки. За словами міського голови Вадима Бойченка, це відкриває нові можливості в лікуванні дітей. Повідомляє міська рада міста.

«Наші діти повинні отримувати якісну, своєчасну медичну допомогу. Ми створюємо для цього необхідні умови. Лікарні трансформуються в сучасні комфортні медустанови. Це дозволило підвищити мотивацію лікарів. Як результат - надавати якісну послугу маріупольцям», - підкреслив Вадим Бойченко.

Головний лікар ЦПМСД №3 Олександр Лазаренко розповів, що в установі обслуговується понад 12 тисяч людей. 95% з них уклали декларації з лікарями.

«Завдяки цьому у наших співробітників значно збільшилася заробітна плата. Сьогодні педіатр отримує близько 20 тисяч, терапевт - близько 18 тисяч гривень. У нас проходять практику п’ять інтернів, деякі з них приїхали з інших міст. Вони всі хочуть залишитися працювати у Маріуполі», - з гордістю відзначив Олександр Лазаренко.

За словами першого заступника міського голови Михайла Когута, ремонт вийшов на фінальну стадію. На першому і другому поверхах вже йде прийом пацієнтів. На третьому - завершуються роботи. Повністю вони будуть закінчені до кінця вересня.

Головний лікар МТМО Здоров’я дитини і жінки Наталія Сидоренко показала Вадиму Бойченку оновлене дитяче неврологічне відділення. Воно єдине в Донецькій області, тому приймає дітей з інших міст і селищ. Тут створені палати підвищеного комфорту, інтенсивної терапії, кімната реабілітації. Створено умови для дітей з інвалідністю. Працює ліфт вантажопідйомністю 1000 кілограмів.

«Щорічно ми приймаємо понад 400 дітей з ДЦП, епілепсію та інші складними захворюваннями. У нас є унікальне діагностичне обладнання для електроенцефалографії. Ми можемо обстежити активності кори головного мозку діткам з самого раннього віку. Раніше таке було неможливо», - поділилася Наталя Сидоренко.

Вадим Бойченко підкреслив, що в основі успіху маріупольської медицини - тристороння відповідальність. Місто створює умови, жителі - підписують декларації. Лікарі - надають якісне лікування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter .