Лисичанський желатиновий завод чекає на дозвіл від влади, щоб ввезти сировину із-за кордону

Влада Луганщини вирішує питання надання дозволу на ввезення сировини із-за кордону для желатинового заводу в Лисичанську. Постачальники сировини – з Узбекистану, Киргизії, Казахстану та Словаччини. Повідомили в Луганській обласній державній адміністрації.

“Поточну проблематику ТДВ «Лисичанський желатиновий завод» представники обласної влади вивчили безпосередньо на об’єкті.  Це єдиний виробник желатину в Україні. Завод є імпортозалежним по сировині. Дефіцит виник починаючи з 2016 року через введення заборон Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. Річна потреба по сировині складає 1000 тонн. Обсяг вітчизняної становить 10-15 % від потреби. Наразі триває робота щодо надання дозволу на ввезення сировини із-за кордону”, -зазначили у відомстві.

Потужність підприємства становить 1500 тонн желатину на рік. Також виробляє кістковий клей, клей галерта, мездровий клей, кістковий напівфабрикат, жир тваринний, білковий піноутворювач. На підприємстві працює понад 440 осіб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter .