На Луганщині засудили 4 людей за участь у псевдореферендумі

Чотирьох жителів Луганської області засуджено за участь у псевдореферендумі на підтримку окупаційної адміністрації РФ. Повідомляє прокуратура Луганщини.

“Під час судового розгляду встановлено, що сільський голова, депутат селищної ради та ще дві особи взяли участь в організації та проведенні незаконного «референдуму» щодо підтримки ««Акту про державну самостійність ЛНР»  на чотирьох виборчих дільницях – міста Попасна, селищ Тепле, Благовіщенка та Верхня Вільхова Станично-Луганського району”, - зазначають у прокуратурі.

Вказані особи активно проводили антиукраїнську агітацію серед жителів населених пунктів, зокрема, закликаючи їх до участі у так званому «волевиявленні».

“При проведенні псевдореферендуму до обов’язків «голови виборчої комісії» входило вирішення організаційних питань, контроль за процесом голосування та роботою «виборчої дільниці». Інші особи – «члени виборчих комісій» формували списки виборців, перевіряли паспортні дані, видавали місцевим жителям «бюлетені» та взяли участь у підрахунку голосів.Підсумки «голосування» передано до так званої «центральної виборчої комісії ЛНР» окупаційної адміністрації РФ в Луганській області”, - додають у прокуратурі.

За результатами судового розгляду Біловодським та Попаснянським районними судами Луганської області організаторів так званого «референдуму» визнано винними у вчиненні злочинів та на підставі угоди про визнання винуватості засуджено до покарання у вигляді 5 років позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання з іспитовим строком.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter .