На Донеччині ліквідували наркокрамницю в Telegram

Троє жителів Донецької області організували телеграм-канал з продажу наркотиків зі щомісячним прибутком  у пів мільйона гривень.  Це перший випадок у Донецькій області, коли поліцейські ліквідували наркокрамницю в Telegram і притягнули до відповідальності  всіх осіб, причетних до  її функціонування - від організатора до виконавців. Крім того, поліція відстежила і заблокувала рахунки, на які виводилися кошти, отримані від наркобізнесу. Повідомили у Слов’янському відділі поліції.

“Наркоугруповання було викрито у грудні минулого року поліцейськими управління протидії наркозлочинності. У зловмисників вилучили велику партію наркотичних і психоактивних речовин на 1,5 мільйонів гривень – амфетамін, канабіс, екстазі, LCD,  «солі» і галюциногенні гриби. Поліція накрила всю мережу та зібрала докази протиправної діяльності кожного учасника злочинної групи. Слідство встановило, що лідер ОЗГ приймав замовлення від покупців у телеграм-каналі і керував фінансовими потоками. Двоє його спільників доставляли «товар» методом закладок. Самі обвинувачені наркотики не вживали”, - зазначили у поліції.

Поліцейські також відстежили капітал наркоділків, який вони через електронні системи виводили на банківські картки і використовували для нарощування обсягів наркоторгівлі.

Фігурантам загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. На майно обвинувачуваних - нерухомість і два автомобіля - накладено арешт на загальну суму 520 тисяч гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter .