Першу венчурну студію стартапів відкрили на Сході України

Венчурна студія створена для підтримки маріупольського бізнесу у сфері ІТ, що знаходиться на ранніх стадіях формування. Це перший подібний досвід для Сходу України. Ініціаторами стали команда організації SocialBoost та Центр стартапів 1991 за сприяння Проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України». Повідомляє маріупольська міська рада.

«Протягом року 17 учасників інтенсивно розвиватимуть свої ІТ-стартапи, отримають допомогу від технічної команди розробників та дизайнерів, шукатимуть інвестиції, щоб згодом масштабувати проєкти. Це команди з 8 українських міст — Маріуполя, Бердянська, Запоріжжя, Дніпра, Києва, Харкова, Вугледару та Покровська. Наразі проєкти знаходяться на різних стадіях розвитку: від прототипу до MVP — Minimum Viable Product (мінімально життєздатний продукт), якому потрібне масштабування», - зазначили у міськраді.

Серед проєктів маріупольських команд – «Мої комунальні».  Чат-бот допоможе швидко сплати комунальні послуги та передати показання лічильників.

«Це ще один крок для росту нових проєктів Сходу України, створення ІТ-продуктів, спільноти стартап-підприємців та стартап-інвесторів, що плідно впливає на ІТ-екосистему регіону. Наша фінальна  мета — створення нових конкурентоспроможних технологічних бізнесів на Сході України в 2022 році», - зазначила IT Sector Officer Проєкту Наталя Сидоренко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter .