У Маріуполі з’явилася лабораторія-музей Азовського моря

У Маріуполі при Приазовському державному технічному університеті відкрили інтерактивну лабораторію “Біоресурси Азовського моря”. Проєкт реалізований завдяки виграному гранту на 246,5 тис грн в конкурсі соціальних проєктів «Місто - нашими руками» від Групи Метінвест. Повідомляє міська рада.

«По зазвершенню карантину, тут будуть проводитися заходи, спрямовані на популяризацію можливостей Азовського моря, як джерела отримання паливної та теплової енергії з унікальних його ресурсів, а саме морських водоростей і теплового шару морської води», - поділився автор проєкту, завідувач кафедри охорони праці та довкілля ПДТУ Володимир Монін.

Сучасну лабораторію обладнали в одній з аудиторій університету, де замінили підлогове покриття, вікна та двері. Виконали обробку стін. Закупили меблі й устаткування. Розмістили інформаційні стенди з фотографіями флори і фауни Азовського моря, зроблені вченими ПДТУ при виконанні наукових досліджень, стелажі з гербаріями колекції водоростей. А також встановили стіл з мікроскопом для проведення наочного вивчення рослинних і тваринних організмів підводного світу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter .